HUBINSKÝ

Víno Hubinský je rodinné vinárstvo sídli v dedinke Vinosady na úpätí Malých Karpát a hospodári na ploche približne desat hektárov. Víno sa produkuje výhradne z hrozna vlastných vinohradov. Filozofia vinárstva je založená na vysokej kvalite hrozna s dôrazom na špecifiká pôdy, polohy a rocníka. Prioritou je šetrné spracovanie zamerané na prirodzenost a vyjadrenie terroiru. Vinárstvo prešlo viacerými etapami vývoja. V roku 2008 z pivníc rodinného domu vo Vinosadoch vychádzajú na popud syna Davida, vyštudovaného vinára, a jeho brata Petra prvé rocníky vína z vlastného dopestovaného hrozna. V roku 2017 vinárstvo zacína so spontánnou fermentáciou a rok na to už 80 % plochy prechádza pod prirodzenú ochranu prostredníctvom ekologických prostriedkov, zároven väcšina vín fermentuje spontánne. V roku 2018 je završená 100% ekologická ochrana vinohradov a všetky vína fermentujú spontánne. V súcasnom období rodina Hubinských má víziu zúžit odrodový sortiment pre dosiahnutie ešte vyššej kvality a z rovnakého dôvodu pracuje na získaní statusu certifikovaného biodynamického vinárstva. Slovami majitelov, David Hubinský & Peter Hubinský: Celý proces riadime sami. Od prvého rezu až po flaškovanie vín, ktoré je unikátne tým, že sa plní celá odroda naraz, takže sa zachová zrecí cyklus flaše. Režeme celá rodina, na osem až desat ociek, na jeden stažen. Aj zber hrozna prebieha pod našimi rukami. O všetkom sa radíme a rozhodujeme spolocne, aby sme urobili to najlepšie pre vinohrad. Pre nás je úplný základ, aby bol vinár zároven skúseným vinohradníkom. Musí dokonale poznat hrozno, ktoré spracúva. Naším cielom je stat sa biodynamickým vinárstvom pre dosiahnutie maximálnej symbiózy technológií a prírody. Chceme tvorit odrodové vína s prejavom terroiru a starat sa o vinohrady co najšetrnejšie. Snažíme sa na našu prácu pozerat ekologicky a radšej ako plastovú spinku kúpime do vinohradu takú, ktorá sa o pár rokov v prírode prirodzene rozloží. Na zelinu nepoužívame herbicídy a aj prihnojovanie vinohradov prebieha na organickej forme. V roku 2018 sme prešli na 100 % ekologickú ochranu. Otec nás vždy nechával, nech na veci prídeme sami. Férovost, pracovitost a osobné nadšenie sú hodnoty, ktoré nám vštepil a my robíme všetko preto, aby ich bolo cítit v každej jednej flaši z našich vinohradov.

hobinský 1,Víno Hubinský je rodinné vinárstvo sídli v dedinke Vinosady na úpätí Malých Karpát a hospodári na ploche približne desať hektárov. Víno sa produkuje výhradne z hrozna vlastných vinohradov. Filozofia vinárstva je založená na vysokej kvalite hrozna s dôrazom na špecifiká pôdy, polohy a ročníka. Prioritou je šetrné spracovanie zamerané na prirodzenosť a vyjadrenie terroiru. Vinárstvo prešlo viacerými etapami vývoja. V roku 2008 z pivníc rodinného domu vo Vinosadoch vychádzajú na popud syna Davida, vyštudovaného vinára, a jeho brata Petra prvé ročníky vína z vlastného dopestovaného hrozna. V roku 2017 vinárstvo začína so spontánnou fermentáciou a rok na to už 80 % plochy prechádza pod prirodzenú ochranu prostredníctvom ekologických prostriedkov, zároveň väčšina vín fermentuje spontánne. V roku 2018 je zavŕšená 100% ekologická ochrana vinohradov a všetky vína fermentujú spontánne. V súčasnom období rodina Hubinských má víziu zúžiť odrodový sortiment pre dosiahnutie ešte vyššej kvality a z rovnakého dôvodu pracuje na získaní statusu certifikovaného biodynamického vinárstva. Slovami majiteľov, David Hubinský & Peter Hubinský: Celý proces riadime sami. Od prvého rezu až po fľaškovanie vín, ktoré je unikátne tým, že sa plní celá odroda naraz, takže sa zachová zrecí cyklus fľaše. Režeme celá rodina, na osem až desať očiek, na jeden sťažeň. Aj zber hrozna prebieha pod našimi rukami. O všetkom sa radíme a rozhodujeme spoločne, aby sme urobili to najlepšie pre vinohrad. Pre nás je úplný základ, aby bol vinár zároveň skúseným vinohradníkom. Musí dokonale poznať hrozno, ktoré spracúva. Naším cieľom je stať sa biodynamickým vinárstvom pre dosiahnutie maximálnej symbiózy technológií a prírody. Chceme tvoriť odrodové vína s prejavom terroiru a starať sa o vinohrady čo najšetrnejšie. Snažíme sa na našu prácu pozerať ekologicky a radšej ako plastovú spinku kúpime do vinohradu takú, ktorá sa o pár rokov v prírode prirodzene rozloží. Na zelinu nepoužívame herbicídy a aj prihnojovanie vinohradov prebieha na organickej forme. V roku 2018 sme prešli na 100 % ekologickú ochranu. Otec nás vždy nechával, nech na veci prídeme sami. Férovosť, pracovitosť a osobné nadšenie sú hodnoty, ktoré nám vštepil a my robíme všetko preto, aby ich bolo cítiť v každej jednej fľaši z našich vinohradov.

Používáme ověření věku Adulto