FRTUS Winery
Bratia Radoslav a Stanislav Frtúsovci vyrástli v obci Podlužany nedaleko Levíc. Starí rodicia z oboch strán sa živili polnohospodárstvom, takže sa vedeli obracat na poli i vo vinici. „Vtedy sme, samozrejme, vnímali túto robotu ako obrovskú zátaž, lebo v tínedžerskom veku sme sa zacali viac venovat futbalu,“ spomína Radoslav. Bratia hrávali 1. dorasteneckú ligu a vdaka tréningom nemuseli tolko pracovat doma. „Náš starý otec bol 25 rokov predsedom družstva, museli sme mat všetko tip-top. Naša vinica musela vyzerat ako anglický trávnik, v tomto sme boli vychovaní, v tomto sme žili. Celú zimu sme chodili stahovat víno, umývat sudy, ciže pre mna bolo zacat znova robit s vínom také samozrejmé, ako dýchat.“ Chvílu sa zdalo, že bratia potiahnu káru rodinnej tradície dalej. Obaja vyštudovali polnohospodársku školu v Leviciach, ale nakoniec skoncili v úplne inej sfére, na hony vzdialenej od vinárstva. Preco a kedy sa k nemu vrátili? Ako každú sezónu, aj v roku 2008, sa zúcastnili rodinnej oberacky a vtedy sa rozhodli vyrobit prvé vlastné víno, co Radoslav vysvetluje takto: „Ked clovek dospeje, niekam sa zaradí, ale ak má k niecomu vztah, ani nevie preco, ale tahá ho to k tomu. A my sme sa takto prirodzene vrátili k tomu vínu.“
Najpredávanejšie
2 položiek celkom
Bratia Radoslav a Stanislav Frtúsovci vyrástli v obci Podlužany neďaleko Levíc.
Starí rodičia z oboch strán sa živili poľnohospodárstvom, takže sa vedeli obracať na poli i
vo vinici. „Vtedy sme, samozrejme, vnímali túto robotu ako obrovskú záťaž, lebo
v tínedžerskom veku sme sa začali viac venovať futbalu,“ spomína Radoslav. Bratia hrávali
1. dorasteneckú ligu a vďaka tréningom nemuseli toľko pracovať doma. „Náš starý otec bol
25 rokov predsedom družstva, museli sme mať všetko tip-top.
Naša vinica musela vyzerať ako anglický trávnik, v tomto sme boli vychovaní, v tomto
sme žili. Celú zimu sme chodili sťahovať víno, umývať sudy, čiže pre mňa bolo začať
znova robiť s vínom také samozrejmé, ako dýchať.“ Chvíľu sa zdalo, že bratia potiahnu káru rodinnej tradície ďalej. Obaja vyštudovali poľnohospodársku školu v Leviciach, ale nakoniec skončili v úplne inej sfére, na hony vzdialenej od vinárstva. Prečo a kedy sa k nemu vrátili? Ako každú sezónu, aj v roku 2008, sa zúčastnili rodinnej oberačky a vtedy sa rozhodli vyrobiť prvé vlastné víno, čo Radoslav vysvetľuje takto: „Keď človek dospeje, niekam sa zaradí, ale ak má k niečomu vzťah, ani nevie prečo, ale ťahá ho to k tomu. A my sme sa takto prirodzene vrátili k tomu vínu.“